Американският технологичен гигант Apple бе глобен с на рекордните 1,1 млрд. евро

...
Американският технологичен гигант Apple бе глобен с на рекордните 1,1 млрд. евро
Коментари Харесай

Франция наложи рекордна глоба на Apple

Американският технологичен колос Apple бе санкциониран с на рекордните 1,1 милиарда евро (1,23 милиарда долара) поради антиконкурентни практики във Франция, съобщи Си Ен Би Си.

Френският регулатор за защита на конкуренцията разгласи, че Apple носят виновност за сключването на картелни съглашения с мрежите на компанията за дистрибуция и продажба и че производителят на iPhone се злоупотребява с икономическата самостоятелност на самостоятелните търговци. 

Регулаторът наложи санкции и на две компании за търговия на едро на артикули на Apple поради договаряне на цените. Tech Data и Ingram Micro отнесоха санкции надлежно от 63 млн. и 76 млн евро.

„ Apple и двете компании за търговия на едро са се договорили да не влизат в конкуренция между тях и да пречат на дистрибуторите да вършат същото, като по този метод те на процедура са стерилизирали пазар на едро за артикули на Apple ”, прецизираха от френския регулатор.

Това е втората санкция от френските управляващи за Apple в границите на два месеца, като по-рано регулаторите в страната глобиха американската компания с 25 млн. евро за нейната процедура да забавя работата на по-старите модели iPhone при актуализация на операционната система.

„ Решението на Френския регулатор за защита на конкуренцията е разочароващо. То се отнася за практики от преди повече от десетилетие и поставя завършек на 30 годишна правова процедура, на която разчитат всички компании във Франция. Това решение ще провокира безпорядък във всички промишлености. Ние изрично не сме съгласни с него и планираме да го апелираме “, разяснява представител на Apple пред Си Ен Би Си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР